fredag 27. november 2009

I denne partydestinasjonen er reglene annerledes

I dagens VG står det om Dubais strenge regler når det kommer til hvor man kan innta alkohol, hvordan man skal opptre sammen med venninner/kjærester samt at man ikke kan røyke i det offentlige rom.

At Lonely Planet har kåret en så lite liberal plass til verdens beste partydestinasjon er faktisk vanskelig for meg å forstå da dette virker som en sær plass med tanke på reglement. I tillegg er det ikke lov å spise eller drikke i det offentlige under ramadan, noe som kan være en stor demper på din partyferie til Dubai. Tips; hold dere unna om det kun er for å feste dere drar.

Link 2: Verdens Gang.

34 kommentarer:

  1. Hadde aldri kast`a bort kronene min på sånt muslimdritt i form av ferie!!!skulle vært skuddpremie på sån søppel......BOMB DM SØNDER OG SAMMMEN!!

    Håper " Ola Donk " er oppegående te å reise te et annet sted,m dt er kanskje for mye å håpe på når du ser mentaliteten her te lands........ang ting som dette.

    SvarSlett
  2. På tross av strenge regler er Dubai/ Emiratene faktisk et svært interessant reisemål, men man må ha vært der for å å bli klar over dette. Den lave kriminaliteten bidrar mye til at det føles svært behagelig å feriere i landet!

    Jeg har besøkt Emiratene og Dubai 5 ganger de siste 6 årene, og reiser gjerne tilbake!

    SvarSlett
  3. Etter å ha prøvd ut Tunis, som jo skal være så veldig liberalt muslimsk land, vil jeg aldri mer reise til slike steder.

    Alle vestlige turister med et minimum av frihetsbehov bør holde seg langt unna.

    Det er så mange andre fine plasser i verden å besøke, så hvorfor frivillig pådra seg slike sinnssvake restriksjoner?

    SvarSlett
  4. Dubai har et bra natteliv med gode resturanter,supre nattklubber i kategoriene fra bule til top class. De fleste stenger kl 3 på morgenen. Alkohol på de fleste resturanter og klubber men lite grøftefyll og se. Flotte og sexy kledde damer på de fleste.
    Anbefales....

    SvarSlett
  5. Tror ikke man kan sammenligne Tunis og Dubai.

    Som det står i artikkelen så er kun 20% av Dubais inbyggere fra Emiratene.

    Har vert mye i Dubai og anbefaler det på det sterkeste som reisemål.

    SvarSlett
  6. turistnaeringen i dubai har vel betalt lonely planet for aa faa vaere med paa denne lista.har selv vaert i tunis,algerie og marokko.anbefaler ingen med en smule terrferdighetssans til aa reise dit.skikkelig drittkultur.clawdia

    SvarSlett
  7. Er ofte teflyttere her påroper seg utsatt for rasisme når de får krav i dette landet. Er det da rasistisk av ferielandet her å påtvinge sin kultur på turistene? Turistene bor faktisk ikke der å da burde de jo få gjøre som de vil. Ikke deres kultur. Jeg kan gjerne ta hensyn til annet lands kultur, av respekt.

    SvarSlett
  8. anonym øverst på side her, du må være den dummeste personen som noen gang har sagt sin mening,ha ha fy faen du er en stakkarslig idiot, blir flau av å være norsk når jeg hører sånne idioter som deg, du er vel 29 år og bor fortsatt hjemme hos morra di eller? kom deg ut og se verden din stakkars taper

    SvarSlett
  9. Kjære bønder, så ikke dra dit da! Det er litt sånn vinn-vinn situasjon da, både for dere og Dubai. For dere passer jo det perfekt å ikke dra dit, siden dere liker mer å oppføre dere som dyr (spesielt hvis dere er fulle), enn mennesker. Dra heller til spania dere, der kan dere drikke så mye dere måtte ønske. Dere kan jo også kle dere helt nakne og pule mitt i en diskotek! Og ikke bare med en person! Etterpå kan jo dere spy litt mitt ute på gata og sovne der og da! Senere kan dere dra til leiligheten og ruinere den slik at det etterpå ser ut som om det har vært en flokk med aper der. Å så morro det er da! Snakk om fin kultur og "siviliserte" mennesker. Nei kjære bønder, ikke dra til det "drittstedet" Dubai. Dubai overlever nok fint uten dere nordmenn og deres stakkarslige kroner. Dem er ikke helt avhengige av dere og deres moralske verdier tror jeg!

    SvarSlett
  10. Detta blir vel som å pisse i buksa, skal se dem skal kjenne nedgang i turisme. Håpløse møkkafanatikere...

    SvarSlett
  11. Dubai er faktisk et av de feteste stedene i verden når det kommer til party og uteliv. Topp utesteder, drikke og damer. Skjønner at folk kanskje reagerer på disse reglene, men de tar kraft i det offentlige rom. Du har heller ikke i Norge lov til å drikke på en offentlig plass, kan fort bli arrestert for å henge rundt beruset i Storbritannia, og bøtelagt for å kaste tyggegummipapir på bakken i Thailand..
    Jeg vil anbefale sterk å dra til Dubai en gang i livet;) Og ja, ferielandet påtvinger ikke en kultur på deg siden du er der frivillig!! Og uansaett skulle det bare mangle at du ikke klarte å vise litt respekt til mennesker med et litt annerledes syn på ting og tang enn deg..
    Vi nordmenn er sære, vi liker at spanske servitører og butikkeiere har lært seg norsk på norske feriedestinasjoner i Spania, men blir vi møtt med en engelsktalende servitør i Norge er det heeeeelt uakseptabelt?? Alt skal påtvinges andre, utenom oss selv, vi skal få lov til å gjøre hva vi vil.. Det kommer vi langt med ja...

    SvarSlett
  12. When you are in Rome - do like the romans.
    Følg lokale regler og skikker - verre er det ikke. Jeg ser etter det samme i Norge - turister eller innvandrere som ikke følger normal Norsk folkeskikk og kultur, trenger ikke forsøke å bli kjent med meg. (Med dette mener jeg da at jeg ikke ønsker at folk skriker uren i øret mitt når jeg spiser pølse. Har dog full forståelse at muslimer ikke spiser svinekjøtt)

    SvarSlett
  13. Ikke dra til Dubai, eller noe annet fanatisk land. Dette er ferielandene en klare seg fint uten. Er så mange andre land en kan dra til. Å dra til Dubai er farlig. En liten forglemmelse så sitter du der i fengsel å klage på at Norge ikke har invadert for å redde deg. Ikke la deg lure av bildene, det er ikke en moderne kultur. Du går ikke glipp av noe. Det er bare sand der nere uannsett. Penger i do. Du er ikke feig styre du unna disse landene. Livet ditt er ikke verdt noe for de. De liker deg ikke, hvorfor dra? Dra til Australia å svøm med haier hvis du er så opptatt av fare. Mindre sjanse du bli stukket midt på ryggen før du hoppe uti til fisken og der.

    SvarSlett
  14. Reis til Sør-Amerika i stedet - skjønner ikke folk som reiser til land med Muslimer, når de tydligvis ikke liker muslimske lover, regler og skikker. Jeg liker feks ikke marsipan, men jeg går da heller ikke på kafe, og spiser marsipankake, for deretter å klage på at det smakte helt jævelig.

    SvarSlett
  15. Helt enig, bare tulle. Liker en ikke å rette seg etter div kulturelle regler i et land, ikke dra på ferie der. Nå liker jo de fleste nordmenn å drikke seg fra all kontroll. Derfor ikke lurt å dra til Dubai, tror ikke det er bare å våkne opp på glattsella der. Ikke sikkert de vil slippe deg ut igjen, å de har vel noen kjekke avstraffelser så har med tortur å gjøre. Nei hva sier jeg, ta med ungene å dra ner med engang. Er jo så fine bilder i reklamen.

    SvarSlett
  16. Jeg prøver bare å påvise at å kalle Dubai for et "partysted" i den forstand man kaller Ayia Napa og Magaluf "partysteder" er feil da man finner mange eksempler på frihetsberøvelse i Dubais lovgivning.

    Jeg tror at Dubai må skaffe seg en mer liberal holdning overfor vestlige kulturer og verdisyn dersom de skal for alvorlig slå igjennom som noen turistmagnet.

    SvarSlett
  17. Dubai er et kjempe fint ferie sted- har vært der mange ganger!God mat, bra shopping, fantastiske hoteller og en god standard generelt. Vi feiret nyttår der en gang og da hadde de pyntet juletre overalt og det var skikkelig feiring selv om muslimer egentlig ikke feirer jul og nyttår!Jeg merket ikke noen restriksjoner, annet enn at de kun serverte alkohol på de store hotellene. Et av de bedre stedene å dra i Midtøsten hvis man vil ha en eksotisk opplevelse :)

    SvarSlett
  18. Jeg ville ikke tatt sjansen, å det er jo så mange trygge alternativer. Alt du får i Dubai får du andre plasser bedre å billigere. Ikke dra dit, tenk på de så er glad i deg.

    SvarSlett
  19. Underholdendes å se alle som mener noe sterkt bare på fordommer og ting de har hørt.. Dra nesa opp fra tastaturet og gjør noe annet enn å spre negativitet. Dubai er ikke farlig. Irak er farlig..

    SvarSlett
  20. mange som utaler seg her som ikke har vært i Dubai...Dubai er et topp sted, festing,damer,mat,strand, trygt og fin...veldig varmt mitt på sommeren så velg oktober til mai

    SvarSlett
  21. Navn: Cap

    Fordommer? Hadde jeg vært i landet dems så hadde jeg respektert å etterlevd skikk og bruk i det landet. Har skrevet 03.36, 04.08, 04.22,05.47 og denne.

    En annen ting er at drite du deg ut i Dubai så er du virkelig ille ute. Reise du en annen plass så slipper du å tenke på slikt hele tida. Er ikke peanøts de kreve av deg der nere. Men noen skal jo aldri høre på fornuft. Hva på et møte der en organisasjon hadde hjulpet et land i afrika. Da hva det straks noen gamle koner så ville ner på busstur å se på ka de hadde vært med på å støtte. Alså et krigsherjet land med endeløs fattigdom å diktatur styre, god idee? Neeei. Noen andre jeg kjenner dro til mexico å ville se en plankeby, si det hørtes severdig. Taxi ut 5 meter fra bilen å en mann kom bort å røska kamera fra henne. De hadde dratt til et slumm strøk ikke en turis attraksjon. De kunne blitt drept eller verre. Å dra til land som er så gammeldagse me slikt regel system er naivt. Reis heller en plass der de er tolerante.

    SvarSlett
  22. Bodde et års tid i Dubai. Kan ikke si annet enn at Dubai må oppleves!!

    SvarSlett
  23. Har akkurat vært en uke i Dubai og hadde en fantastisk opplevelse på alle måter. Så lenge man fører seg som folk er det ikke noe problem. På stranda bruke man badetøy, og påkledningen forøvrig var som i ethvert vestlig land. At araberne heldekker seg er en annen sak, men damene har vestlige moteklær under burkaen....

    Vi var klar over restriksjonene vedrørende alkohol slik at vin ble medbrakt fra Gardermoen. Alkohol blir servert i restauranter og barer i tilknytning til hoteller. Andre aktører har også lisens for alkoholservering, slik at dette var helt uproblematisk så lenge man ikke må supe fra morgen til kveld. Øl og brennevin var billigere enn her hjemme, mens vin ligger på samme prisnivå.

    Dubai er et skikkelig konglomerat av asiatiske nasjonaliteter, noe som også gjenspeiler seg i valgmulighetene når det gjelder bespisning; knallbra og billig!

    Masse å se på og å gjøre for enhver lommebok, flott klima på denne årstiden og deilige strender.

    Jeg kommer garantert til å reise dit igjen, ble skikkelig fascinert av stedet.

    SvarSlett
  24. Navn: Cap

    Ikke reise ner på hva folk sier her. Noen kan ha motiver.. Det kan være personer som jobbe i turistindustrien her inne. Finn info selv på disse landene å jeg tror "du" vil velge et annet land. Er ikke noe spesielt med "disse" ferielandene du ikke finner en annen plass. Å ikke ha dårlig samvittighet, tenk på deg selv, de har jo oljen.

    SvarSlett
  25. Jeg konstaterer med undring at flere innlegg beskriver Dubai - som forøvrig er dønn bankerott - som fantastisk og fascinerende(?).
    Alt der nede er bygget opp i løpet av de siste 30-40 år, for svingende.
    Hva pokker er det denne historieløse broileren har å fremvise som fortjener slike adjektiver?
    Dette er tullball!!
    Dubai dreier seg om lite annet enn reinspikka komfortturisme for de som har litt mer i lomma enn den jevne packpacker.

    SvarSlett
  26. Bor i Dubai nå og stortrivest:-) synes det er synd at det blir betegnet som farlig å være her..Føler meg mye tryggere her enn hjemme i Norge:-) Dubai har strenge straffer og få mennesker tar dermed sjansen på å gjør noe galt.. Du må ha en jobb eller en sponsor (f.eks familie med jobb) for å kunne få visum og dette merker du på menneskene som bor her:-) Høflige og tar vare på deg:-)Har hatt venner og familie på besøk og de stortrivdest:-) Når det gjelder kultur så må man ta hensyn til ulike ting. Det er jo det man forventer at andre gjør i Norge også.Det skulle bare mangle!Det er heller ikke noe problem å være beruset eller feste.Mange bra utesteder og masse restauranter med god mat og alkoholservering:-) Det er Dubai som har gjort seg mer muslimsk enn de er. Det er ikke slik det blir opprettholdt her:-)Bare ha respekt for kulturen:-)

    SvarSlett
  27. Har vært i Dubai 3 ganger, totalt 7 uker. Selv jeg reiste i jobb sammenheng, har jeg fått med meg litt sightseeing og festing.

    Ja, Dubai er:
    - Muslimsk; men "dobbelmoralen" lever sterkt. Jeg har aldri vært noe sted hvor prostitusjon er så åpenbar og akseptert. Flere nattklubber er overfylt av prostituerte og det legges ikke skjul på det.
    - Urettferdig (faktisk en av få plasser som har innført "slaveri", jeg mener, all "dritt jobb", som bygging, rydding, servering, taxi osv er utført av Indere, Pakistanere, Vietnamesere, Thailendere osv.
    - Rasistisk; eksempel, skulle du være uheldig å kjøre på en inder, pakistaner .... ja, da koster det deg den nette sum av 15000 NOK i "avgifter" - er du ekstra uheldig, kjører du på en lokal mann - da begynner avgiften på 1,5 millioner NOK.

    MEN, som reisemål er det en fantastisk plass. Nattklubber, diskotek, pub'er, handlesenter og mye mer. Ørken safari, champagne lunch - du har alt på ett sted. Flotte hoteller/spa/resorts, nydelig vær. Eneste drawback er kanskje temperaturen om du skulle finne på å dra dit på sommeren. Over 50 grader sommeren 2008, men da tilbringer man kanskje dagen i det NEDKJØLTE bassenget og holder den innvendige væskebalanse i sjakk i baren (svømmer opp til bar-disken faktisk på det hotellet jeg bodde på). Skulle du fristes av å bade i havet, så kan det anbefales - selv om det faktisk er i overkant varmt - nærmere 40 grader i august 2008.

    Fasit?
    Vel, Dubai har alt en kunne ønske seg. Eneste man skal huske på er å kunne oppføre seg skikkelig. Rett og slett ta hensyn til landets normer og regler. Skal vel ikke være så vanskelig å la være å rå-kline på stranden, holde alkohol inntaket på et nivå så du iallefall klarer å gå noenlunde selv, ha på seg klær nok til at man ikke støter normene og reglene deres?

    Men ja, jeg ser jo at vi nordmenn har litt problemer å oppføre oss når vi er på ferie - for meg, har det bare med folkeskikk å gjøre.

    SvarSlett
  28. ATOM: Du har tydligvis aldri vært i Dubai! Har festet MASSSE der, det er NULL stress.

    SvarSlett
  29. Jeg ser masse Rassistiske uttalser her. Dette er sikkert en eller annen Bonde normann som er ganske svart i hjerte. Hør her du trenger ikke dra til dubai. Sånne mennesker som deg tror jeg ikke er velkommen til dubai. Du trenger ikke finne på negative beskyldninger bare forde at du har noe i mot andres troverdig. Trenger ikke reise ditt. Dubai trenger verken deg eller dine kroner.

    Jeg har mange venner som er etniske norske. Jeg kaller dem for sukkertøy.
    Dette er sånne mennesker som har full respekt for seg selv og andre.

    SvarSlett
  30. Nå har jeg ikke lest alle kommentarene her, men det er tydelig at de som snakker så himla negativit om Dubai ikke har vært der i allefall.
    Jeg var der nettopp, festa og hadde det morro! Sol, varme, masse shopping og bare fantastisk!
    Det er virkelig ikke så strengt som de sier, og det er lett å vise respekt for de få tingene de krever, jeg MÅ ikke kline med kjæresten midt på gata fremfor andre! Jeg hadde det helt nydelig, kjempe fete utesteder og masse flotte folk! :) Jente - 25

    SvarSlett
  31. Og så til det aller aller viktigste: hvordan er det med muligheten til å luske med seg en vakker liten araber prinsesse i smia?

    SvarSlett
  32. Bor i Dubai på 8 året, utrolige uttaelser - litt for mye hjemmebrent og fotformsko på en og annen her, en annen ting; tror vel ikke du med dine negative uttaelser hadde hatt råd til 1 dag i denne byen......så den er ikke deg forundt.. desverre :-) reis til Magaluf, der vil du finne likesinnede, smil og vær glad og røyk rullingsen din du....god jul

    SvarSlett
  33. Snakker du til meg, siste anonym?

    atom

    SvarSlett
  34. Her var det mange som ikke har gjort leksa si ser jeg.Dubai har dem ihvertfall ikke vært i. Har vært mye i araber landa også i Dubai så for alle dere partyløver drit i dubai og dra til Saudi Arabia i stedet. Der kan dere ta'n helt ut.Må vel være partyland no 1 i hele den Arabiske verden.

    SvarSlett